Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Μυνημα του συμβουλειου νεολαιας

Φετος ειναι η χρονια που κλεινουμε 18 χρονια Ουρανιο Τοξο!

Η χρονια ξεκινησε με ασχημο οιωνο : 1η Ιανουαριου 2012 πεθαινει ο πρωτος προεδρος της Δημοκρατιας της Μακεδονιας Κιρο Γκλιγκοροβ . Κανονικα , ως πολιτες αλλου κρατους , δεν θα επρεπε να μας αγγιζει ο θανατος ενος ηγετη μια αλλης χωρα , περα βεβαια απο το γεγονος οτι ειναι γενικα στεναχωρο , ως γεγονος , ο θανατος ενος ανθρωπου! Ωστοσο στην συγκεκριμενη περιπτωση ο ανθρωπος Γκλιγκοροβ αποτελεσε εναν πολιτικο σταθμο για την ιστορια της μακεδονικης εθνικης κοινωτητας ανα τον κοσμο: Επι της προεδρειας του καταφερε η Δημοκρατια της Μακεδονιας να σταθει ως ανεξαρτητη απο την γιουγκοσλαβικη ομοσπονδια , παρα τις αντιξοοτητες που προεβαλαν οι γειτωνικοι εθνικισμοι ,και επισης η μετριοπαθης σταση του διατηρησε μακρυα τον εφιαλτη του πολεμου απο την περιοχη μας , καθιστομενος ετσι οχι απλα ενας πολιτικος ηγετης αλλα ενας σταθμος για την ιστορια των Βαλκανιων , μεσα σε ολη την ταραγμενη για την Ευρωπη δεκαετεια του '90. Δουλεια μας δεν ειναι να κρινουμε την ιστορια , τα καλα ή τα λαθη , αλλα αποδιδουμε φορο τιμης στον ανθρωπο που "εφυγε" αφηνοντας πισω του ιστορια .




Εστιαζοντας στο σημερα η Ευρωπη , μαζι και η χωρα μας , βρησκονται σε οικονομικη κριση. Ο κοσμος αρχιζει και βιωνει πιεσεις , να αγανακτει λογω πολιτικων επιλογων που μεχρι χτες τον βολευαν , αλλα σημερα φαινεται ξεκαθαρα η ανεπαρκεια , γιανα μην πουμε , η ανικανοτητα τους . Τα γεγονοτα εχουν παρει την απροβλεπτη δυναμικη τους . Ενας κοσμος που ειχε καποια στανταρ δεν υφισταται πια!




Πριν 107 χρονια ο Einstein μας ειπε οτι ο απολυτος χρονος και ο ευκλειδιος χρονος της νευτωνιας μηχανικης δεν ειναι τοσο απολυτες εννοιες! Εν ταις ημεραις εκεινες ο Φρόυντ αλλαζει τον τροπο που βλεπουμε την ανθρωπινη συνειδηση. Την επομενη δεκαετεια ο Bohr με το μοντελο του για το ατομο ανοιξε τον δρομο για την Αρχη της Αβεβαιοτητας και την εγκαταληψη της αιτιοτητας στην επιστημη . το 1936 ο Κέυνς δημοσιευει την Γενικη Θεωρια (της απασχολησης , του τοκου και του χρηματος) ταραζοντας τα νερα των κλασσικων οικονομολογων. Η επανασταση στην Ρωσσια γκρεμιζει την χιλιοχρονη τσαρικη εξουσια (καμια σχεση με τον Σ.Τσαρο που ειναι μελος της νεολαιας μας) ενω μαζι με την περεστροϊκα στην ΕΣΣΔ , δυο φορες μεσα σε εναν αιωνα η χωρα αυτη καθιστα σαφες οτι στην παγκοσμια πολιτικη δεν μπορουν να υπαρξουν στανταρ καταστασεις!




Ο προηγουμενος αιωνας απεδειχθει αυτος που αλλαξε την σκεψη μας . Ο αιωνας που διανυουμε ειναι αυτος που θα αλλαξει τελειως τον τροπο ζωης μας παγκοσμια - σ αυτο συμφωνουν οικονομολογοι και κοινωνιολογοι ολων των σχολων!




Και θα ρωτησει καποιος τι επιφυλασσει το μελλον στην χωρα μας , και ειδικοτερα στους εθνικα Μακεδονες που ζουμε εδω? Η απαντηση ειναι σχεδον απροβλεπτη: Αν συνεχισουμε να υποστιριζουμε τις ιδιες αποτυχιμενες επιλογες επιστρεφουμε με βεβαιοτητα σε εποχες οικονομικης αλλα και πνευματικης και ηθικης φτωχιας και ως γνωστον καθε φτωχος και δουλος- δεν χρειαζεται παραπανω σχολιασμος .




Τι εναλλακτικες επιλογες εχουμε? Το θεμα ειναι απλο : οι κρισεις δημιουργουν προσφορο εδαφος στην αλληλεγγυη (κοινωνικη , μεταξυ ολων των λαων) τοσο , οσο και στην εθνικιστικη παρακρουση! Δυστυχως αρκετοι εθνικα Ελληνες συμπολιτες μας εχουνε ηδη δωσει το παραδειγμα προς αποφυγην , ακολουθωντας την επιλογη του εθνικισμου , ο οποιος αν κ δεν ειναι κατι καινουριο στην ελληνικη κοινωνια (αποτελει ατυπα την επισημη κρατικη ιδεολογια εδω κ πολλα χρονια) αρχιζει και φαινεται πιο εντονα τον τελευταιο καιρο !




Εμεις , ως Ουρανιο Τοξο , ως πολιτικο κομα , προτινουμε εδω και χρονια τον εναλλακτικο δρομο , αυτον του ορθολογισμου , της κοινωνικης αλληλεγγυης , και της εθνικης μας (ως μειονοτητα) αξιοπρεπειας - γιατι σ αυτον τον τοπο , καποιος πρεπει να κανει την διαφορα

Za mnogu godini Makedonci , kade i da ste

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου